Η μέρα είναι δική μου!!

 

 Σήμερα ξύπνησα νωρίς και αναρωτήθηκα τι έπρεπε να κάνω πριν το ρολόι μου δείξει μεσάνυχτα. Εγώ πρέπει να διαλέξω με ποιόν τρόπο θα ξοδέψω τη μέρα μου!

 Μπορώ να παραπονεθώ, γιατί βρέχει ή…να ευχαριστήσω τη βροχή, γιατί καθαρίζει την ατμόσφαιρα!

Μπορώ να γκρινιάζω για την υγεία μου ή… να ευγνωμονήσω τον Θεό, που είμαι ζωντανή! 

Μπορώ να βαριέμαι όταν ξυπνάω, για να πάω στο σχολείο ή… να νιώθω ευλογημένη που μπορώ και πηγαίνω! 

 Μπορώ να στεναχωριέμαι, επειδή κάποιοι φίλοι μου με πλήγωσαν ή… να είμαι χαρούμενη, επειδή μπορώ να κάνω καινούριες φιλίες!

 Μπορώ να στεναχωριέμαι, γιατί κάτι που ονειρεύτηκα δεν πραγματοποιήθηκε ή… να είμαι ευτυχισμένη, γιατί έχω τη δυνατότητα να κάνω μια νέα αρχή!

 Η μέρα είναι μπροστά μου και με περιμένει να την προγραμματίσω όπως θέλω εγώ, γιατί όλα εξαρτώνται από εμένα!

 Κύριε, βοήθησε με να αντιμετωπίσω με ψυχική γαλήνη όλα όσα θα μου φέρει η σημερινή ήμερα. Βοήθησέ με να παραδοθώ ολοκληρωτικά στο άγιο θέλημα Σου. Στην κάθε ώρα αυτής της ημέρας φώτιζε με και δυνάμωνε με για το κάθε τι. Όποιες ειδήσεις κι αν λάβω στο διάστημα της σημερινής ημέρας, δίδαξε με να τις δεχθώ με ηρεμία και με την πεποίθηση ότι προέρχονται από το άγιο θέλημα Σου. Καθοδήγησε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου σε όλα τα έργα μου και τα λόγια μου. Σ' όλες τις απρόοπτες περιστάσεις μη με αφήσεις να ξεχάσω, ότι τα πάντα προέρχονται από Σένα. Δίδαξε με να συμπεριφέρομαι σε κάθε μέλος της οικογενείας μου με ευθύτητα και σύνεση, ώστε να μην συγχύσω και στενοχωρήσω κανένα. Κύριε, δώσε μου την δύναμη να υποφέρω τον κόπο και όλα τα γεγονότα της ημέρας αυτής καθ' όλη την διάρκεια της. Καθοδήγησε την θέλησή μου και δίδαξε με να προσεύχομαι, να πιστεύω, να υπομένω, να συγχωρώ και να αγαπώ. ΑΜΗΝ.

                                                           Πηγή :   ΕΛΑΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: